Escape

Filmen tillsammans med lärarhandledning är tänkt som ett utbildningsmaterial för skolan och som en tankeväckare. Många är vi som dagligen på olika sätt möter eller bemöter problematiken med nät-mobbning.

Filmen kommer med fördel att visas i klassrummet för eleverna. Det är viktigt att du som vuxen först ser filmen och ser över aktuell handledning. Detta för att du efter filmen på bästa sätt ska kunna leda diskussionerna som uppstår. Vi tror också att filmen kommer att få en annan målgrupp, nämligen allmänheten.  Den belyser en så pass aktuell problematik att allmänheten och i synnerhet föräldrar kommer att vilja se den. Detta välkomnar vi naturligtvis då vi anser att dess innehåll och budskap är viktigt på alla plan i samhället.

Filmen Escape följer två helt vanliga tonåringar, Anton och Madde som kastas in i en blossande intrig. Vi får följa hela händelseförloppet från början och får på det viset en inblick i hur fort många av dessa fallen utvecklar sig. Förhoppningen är att skolpersonal ska ha användning av filmen i sitt arbete kring värdegrundsfrågor. Det finns även en lärarhandledning som kan laddas ner tillsammans med filmen. Syftet med materialet är att den ska ta vid där filmen slutar och bidra till en fortsatt dialog och diskussion kring ämnet. Samt även vara en start på ett långsiktigt arbete med unga och ungas digitala vardag och digitala identiteter.

Information

Namn

Escape

Längd

17:37

Producerad av

Pophunters AB