Autografen

I filmen Autografen får vi följa med när mellanstadieeleven Emmy oförskyllt blir utsatt för mobbing från några av sina klasskamrater. Handlingen utspelar sig under en vanlig skoldag och belyser hur vem som helst kan bli utsatt, samt hur det är att hamna mittemellan; det vill säga hur det är att vara den som tyst ser på, den som inte driver utvecklingen framåt men ej heller den som säger ifrån.

Se filmen här

Filmen finns även att se under fliken utbildningsmaterial.  Vill du veta mer kring produktionen av filmen Autografen – kan du läsa här i vår produktionsdagbok.

Detaljer

Namn Autografen
Utgivningsdatum 2014-09-08
Längd 10:31
Producerad av Pophunters AB

Escape

Filmen tillsammans med lärarhandledning är tänkt som ett utbildningsmaterial för skolan och som en tankeväckare. Många är vi som dagligen på olika sätt möter eller bemöter problematiken med nät-mobbning.

Filmen kommer med fördel att visas i klassrummet för eleverna. Det är viktigt att du som vuxen först ser filmen och ser över aktuell handledning. Detta för att du efter filmen på bästa sätt ska kunna leda diskussionerna som uppstår. Vi tror också att filmen kommer att få en annan målgrupp, nämligen allmänheten.  Den belyser en så pass aktuell problematik att allmänheten och i synnerhet föräldrar kommer att vilja se den. Detta välkomnar vi naturligtvis då vi anser att dess innehåll och budskap är viktigt på alla plan i samhället.

Filmen Escape följer två helt vanliga tonåringar, Anton och Madde som kastas in i en blossande intrig. Vi får följa hela händelseförloppet från början och får på det viset en inblick i hur fort många av dessa fallen utvecklar sig. Förhoppningen är att skolpersonal ska ha användning av filmen i sitt arbete kring värdegrundsfrågor. Det finns även en lärarhandledning som kan laddas ner tillsammans med filmen. Syftet med materialet är att den ska ta vid där filmen slutar och bidra till en fortsatt dialog och diskussion kring ämnet. Samt även vara en start på ett långsiktigt arbete med unga och ungas digitala vardag och digitala identiteter.

Detaljer

Namn Escape
Utgivningsdatum 2013-01-21
Längd 17:36
Producerad av Pophunters AB